DNA stelt Hoefdraad in staat van beschuldiging

Ex-minister van Financien Gilmore Hoefdraad is op 6 augustus 2020 omstreeks 23:20pm door De Nationale Assemblee met een aantal van 28 stemmen in staat van beschuldiging gesteld. De oppositie liep uit de zaal om niet te participeren aan de stemming.

De Procureur-Generaal heeft nu de mogelijkheid het onderzoek in het kasreserveschandaal voort te zetten en kan hiermee Gilmore Hoefdraad opsporen voor vervolging.

Indien wordt bevestigt dat Hoefdraad niet in Suriname vertoeft, kan het Openbaar Ministerie Hoefdraad op de internationale opsporingslijst van Interpol te plaatsen zodat hij in elk land waar hij zich ook bevindt, aangehouden kan worden door de autoriteiten aldaar, om hem dan uit te leveren aan Suriname voor de vervolging.

Suriname zal dan meer te weten komen over het kasreserveschandaal zoals wie allemaal nog betrokken is in deze zaak, en hoe men te werk is gegaan.

 

 

 

2 Reacties op “DNA stelt Hoefdraad in staat van beschuldiging”

 1. De nieuwe President Chan Santokhi, beschikt over uitstekende kwaliteiten om van Suriname weer een democratische rechtstaat te maken door zijn hervormingen en Suriname rehabiliteren!

  Hij moet wel scherp blijven en het gezag onder controle houden, zodat niet dezelfde misstanden onder zijn leiding na verloop van tijd plaatsvindt.

  Ik zou zeggen:
  Schakel internationale deskundigen omdat er te veel onderzocht moet worden en deze mensen zijn onafhankelijk en desnoods laten beschermen door VS!

  Snel handelen met durf en lef!!!

  Tot op bodem laten uitzoeken en alle schuldigen en medeplichtigen straf vervolgen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: