De omgekeerde wereld van het politiek instituut deel 1

Hieronder een opsomming van hoe het politiek instituut, de overheid, op een omgekeerde manier in Suriname werkt.

  1. Het solliciteren

Werknemer – werkgever:

Een toekomstige werknemer betaalt voor zijn eigen sollicitatiedocumenten, kleding, belminuten en brandstof (vervoerskosten)

De overheid:

De overheid betaalt uit belastinggelden (geld van de burger/werkgever) voor het opnieuw solliciteren (propaganda , verkiezingscampagne))

  1. Indiensttreding

Werknemer – werkgever:

  • Een werknemer in een bedrijf kan niet eenzijdig het salaris, onkostenvergoeding en secundaire voorzieningen bepalen, alsmede de aanvang en duur van de secundaire voorzieningen (persioen- en ziektekostenregeling).
  • Een werknemer kan niet een andere werknemer in dienst nemen zonder dat de werkgever op de hoogte is.
  • Een werknemer bepaalt niet eenzijdig zijn eigen vrije dagen en uren zonder betaald te worden.
  • Bij vermoeden of ontdekking van diefstal, fraude of verduistering wordt de zaak onderzocht en worden eventueel meteen maatregelen getroffen. De werkgever kan de werknemer op staande voet ontslaan.

De overheid:

  • Een overheidsfunctionaris bepaalt eenzijdig het eigen salaris, onkostenvergoedingen en secundaire voorzieningen, alsmede de aanvang en duur van de secundaire voorzieningen (persioen- en ziektekostenregeling)
  • Een overheidsfunctionaris bepaalt wie in dienst komt tegen welke vergoeding zonder de werkgever (de burger) ervan op de hoogte te stellen.
  • Een overheidsfunctionaris bepaalt zijn eigen werkdagen en uren zonder aftrek, dus tegen dezelfde maandelijkse vergoeding.
  • Bij vermoeden of ontdekking van diefstal, fraude en/of verduistering (corruptie) wordt de zaak NIET onderzocht en worden er geen maatregelen getroffen. De burger(werkgever) kan de overheidsfunctionaris (werknemer) niet op staande voet ontslaan.

Wanneer wij als mensen leven vanuit een overtuiging van onterechte machtstoekenning, leven wij in een gestructureerde chaos. En deze vorm van chaos vindt zijn basis in het politiek systeem. Wenst u verandering? Verander het systeem.

Stupid Congress

Over rumiknoppel

Ik ben al vanaf 2005 bezig met het authentiek concept genaamd:" Innerlijke organisatie", waarbij de focus ligt op het worden van je eigen innerlijke leider, het emotioneel-onafhankelijk worden door alle elementen van het menselijk systeem (verstand, lichaam en geest) zichtbaar en herkenbaar te maken voor jezelf en het dan aan te sturen. Dit concept beschouwd "vrijheid" als een van hoogste waarden in het leven, en dat zal dan ook terug te vinden in de verschillende onderwerpen in de verschillende blogs. De verschillende onderwerpen kunnen betrekking hebben op politiek, relaties, gebeurtenissen of ervaringen van mensen die hun verhalen hebben gedeeld.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s