Kenmerken van geestelijke problemen in een huwelijk of liefdesrelatie

Wanneer een (getrouwd) stel bepaalde problemen heeft die de basis voor een goede relatie verzwakken is het verstandig om even verder te kijken. Het kan zijn dat één der partners of zelfde beide partners een boze geestelijke echtgenoot /echtgenote hebben.

Wanneer iemand zo een boze geestelijke echtgenoot heeft is het vrijwel onmogelijk om een duurzame relatie te hebben omdat deze onzichtbare partner de persoon voor zichzelf claimt. Vaak denkt men dat het gewoon karaktertrekken zijn (wat natuurlijk ook wel het geval kan zijn), maar wanneer iemand in zijn of haar leven merkt dat relaties steeds kapot gaan om redenen die in feite niet zouden hoeven of ergens toch een beetje vreemd zijn, dan kan er verder gekeken worden.

Erik Mclean Photo

Hoe zou je zo een boze geestelijke echtgenoot/echtgenote kunnen herkennen?

  1. Wanneer je als het ware een verkrachtende ervaring hebt in dromen. Je wil niet maar er wordt seks met jou bedreven.
  2. De partner heeft vaak geen zin in seks; het kan zo ver zijn dat de partner de ander stuurt om buiten een seks partner te zoeken. Of de persoon heeft altijd een smoes. Hierdoor wordt het intieme dat in feite voor het getrouwd stel weggelegd is, iets van meerdere mensen.
  3. De geestelijke partner wekt gevoelens op die maken dat de persoon geen genegenheid of aantrekkingskracht heeft voor de ander. Open staan voor anderen is de uiteindelijke bedoeling zodat vroeg of laat er ruzie ontstaat wanneer er sprake is van vreemdgaan.
  4. Uitspraken als: “ik kan me niet binden aan één persoon, mannen zijn honden, vrouwen zijn slangen”, kunnen uitspraken zijn die afkomstig zijn van zo een geestelijke partner. De teleurstellingen met relaties is natuurlijk een verklaring voor deze uitlatingen, maar deze teleurstellingen komen doordat de geestelijke partner steeds deze teleurstellingen in de hand heeft gewerkt.
  5. Gevoelens van haat binnen een relatie. Op een gegeven moment kunnen gevoelens van haat of gestructureerde irritatie ontstaan, zonder dat men echt weet waarom. Dit is heel gevaarlijk omdat men vaak ook denkt dat het hun gevoel is dat ze voor iets waarschuwt van de ander. En dat kan ook zo zijn, vandaar dat men zich verward kan voelen in de relatie.
  6. De persoon heeft zoals eerder aangegeven geen zin in seks binnen de relatie of het huwelijk maar heeft wel zin in seks met anderen buiten het huwelijk, met alle gevolgen van dien (gaan naar prostituees, buitenechtelijke relaties), waardoor ziektes van anderen in de relatie kunnen worden meegenomen.
  7. Deze boze geestelijke partners veroorzaken vaak ruzies door misleidende informatie. De persoon denkt dat de ander steeds liegt en niet te vertrouwen is.
  8. Ook wordt wijsgemaakt dat de persoon of te goed is voor de ander omgekeerd waardoor er onzekerheid ontstaat. Vertrouwen is een van de basiselementen voor een stabiele relatie dus als dat steeds wankelt zal het vroeg of laat stuk gaan.

Kortom, een boze geestelijke partner is jaloers en bezitterig en zal degene die als het bezit beschouwd wordt aansturen om bepaalde handelingen en uitlatingen dwangmatig te verrichten of te doen en de handelingen en uitlatingen van de ander negatief op te vatten. Hoewel de persoon dan wel veel seks buiten de relatie kan ervaren zal een duurzame relatie moeilijk gemaakt worden. Deze persoon mag zich niet gelukkig voelen met een ander persoon, hij of zij moet helemaal de geestelijke partner toebehoren. Hierdoor zal deze persoon vaak wel een connectie met een ander persoon kunnen hebben, maar dit zal van korte duur zijn of gewoon nooit een connectie met een ander kunnen hebben.

Herkent u zaken en wilt u wat eraan doen, dan is meditatie of gebed altijd de aangewezen oplossing.

Voor de bron klik hier.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: