Overheid en vooruitgang

De grootste obstakel voor de ware vooruitgang van de mensheid is de gecombineerde overtuiging van afhankelijkheid en onterechte waardetoekenning:

  1. Afhankelijkheid: de meerderheid gelooft dat ze een kleine groep mensen nodig heeft om een beter leven te kunnen hebben.
  2. Onterecht waardetoekenning: Dat deze kleine groep mensen tot een uitzonderlijk super ras behoort.
Het Presidentieel Paleis

De overheid belooft al eeuwenlang een paradijs in de ene of andere vorm aan de gemeenschap. Maar:

  • Is armoede, geweld, criminaliteit, corruptie, milieuverontreiniging en het vernietigen van de natuur door multinationals minder geworden of is dat erger geworden?
  • Staan burgers wereldwijd uiteindelijk niet altijd in conflict tegenover de overheid wanneer de meest destructieve besluiten door de overheid zijn genomen?
  • Zijn genocide, oorlogen en slavernij geen kenmerken van overheden?
  • Heeft u meer of minder geld aan de overheid moeten betalen door de jaren heen?
  • Als deze super ras zo sterk is, waarom verplicht ze u te betalen voor hun ideeen? Kunnen ze dan niet als een super ras zelf dat geld organiseren aangezien zij zo enthousiast zijn om dit aanbod van een paradijs aan te bieden?
  • Behoort deze super ras macht over uw eigendom en zelfbeschikkingsrecht te hebben wanneer deze uw dienaar is?

Gelooft u echt dat uw levenskwaliteit afhangt van hun bestaan of heeft juist hun bestaan ervoor gezorgd dat uw levenskwaliteit achteruit gaat?

Gelooft u echt dat zij in staat zijn uitzonderlijke dingen voor u te doen als centraal orgaan die wij als gemeenschap, zonder het aspect van macht, ook niet zelf en beter zouden kunnen doen?

De kwaliteit van uw realiteit ligt in uw handen. Wat u gelooft, krijgt u. Misschien is het tijd om het geloof in eigen kunnen anders te bekijken en te beseffen dat na het eeuwenlang bewijs, een kleine groep de vele levens niet kunnen verbeteren maar dat men gezamenlijk werkt aan een beter leven, door het uitwerken en uitvoeren van gedecentraliseerde ideeen op basis van vrijheid en gelijkheid, in plaats van het uitwerken en uitvoeren van gecentraliseerde ideeen op basis van macht en hierarchie.

Rumi Knoppel
Spiritwriter

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: