Verleidingen rechtvaardigen

Zal ik het doen of niet? Zal ik voor dat grote geld gaan of niet…? Maar wat staat ertegen over? De schade waarvoor ik medeverantwoordelijk zal zijn is onmenselijk….maar het is zoveel geld…
Mijn deel in het geheel is in principe niet zo erg… want ik heb geen rechtstreekse invloed op het resultaat toch? Als ik het niet doe, doet een ander het toch?

Dit innerlijk dialoog kan het resultaat zijn van de macht en kracht van geld. Geld maakt dat vooral zwakgeestigen zichzelf heel gauw de meest aannemelijke argumenten zullen aanpraten zodat ze hun verleidingen kunnen recbtvaardigen. De fantasieen die geld in ze los begint te maken zijn zo overweldigend, dat over lijken heen stappen na een poos noet gewoon hun tweede natuur wordt, maar hun eigen natuur.

Ze hebben hun eigen ziel verkocht en weten niet eens meer wie ze zijn en spiegelen alles dat ze nu zijn en zeggen aan anderen. Hierdoor verwijten ze van hetgeen zij zelf doen. Zelfreflectie bestaat niet meer omdat hun ‘zelf’ geen stem meer heeft. Dat stemmetje dat nog in het begin nog gehoord werd en het afraadde om het bloedgeld te nemen.

Die stem is uitgeschakeld en wie het goede in zichzelf uitschakelt heeft logischerwijs geen probleem om anderen uit te schakelen.

Sommigen bereiken na een tijdje hun grens, wanneer ze inzien wat hun aandeel in het geheel is en zullen hun slechte pad verlaten. Maar anderen zullen verharden en de argumenten die ze zichzelf aanpraten zijn niet om naar huis te schrijven.

“Dan wat als mensen doodgaan door de leugens die ik verkondig, ik en de mijne gaan niet dood. En het gaat zo moeilijk worden in de wereld, het is toch logisch dat ik dat geld aanneem? Deze organisatie is zo machtig, if you can’t beat them…join them toch? En wat als mensen honger zullen lijden, mensen lijden toch eeuwen honger?”

Deze redeneringen zijn valse en lafhartige redeneringen van een zwakgeestige die geen eigen waarde kent en daarom zo makkelijk zijn of haar eigen ziel heeft verkocht voor wat hij of zij met een kortzicht verstand denkt, veel geld te zijn.

En het ergste is, dat er veel soortgenoten van deze zwakgeestige mensen rondlopen en helaas lijken ze in deze realiteit over te nemen omdat ze ook volgelingen hebben die net zo lafhartig zijn…omdat ze weinig energie nodig hebben om deze verleidingen te recbtvaardigen in plaats ze die weerstaan. En het niet kunnen weerstaan is geen verwijt, al lijkt het op een verwijt.

Ze kunnen het niet weerstaan omdat hun geest niet het vereiste niveau van evolutie heeft behaald, dus beschikken ze niet over de geesteskracht en bijbehorend inzicht.
Leef en laat leven, respect hebben voor anderen gaat er bij hun niet in omdat ze bevangen door angst en onzekerheid door het leven gaan.
Hun aanwezigheid in het leven moet er zijn omdat hun handelingen ertor leiden dat anderen ook kunnen evolueren.

De kunst is dus om te kunnen inzien dat ook hetgeen dat slecht, zwak en lelijk is in voordeel werkt voor de eigen evolutie. Helaas is dat geen makkelijke taak om te kunnen inzien laatstaan om te kunnen beleven.

Rumi Knoppel
Spiritwriter

Over rumiknoppel

Ik ben al vanaf 2005 bezig met het authentiek concept genaamd:" Innerlijke organisatie", waarbij de focus ligt op het worden van je eigen innerlijke leider, het emotioneel-onafhankelijk worden door alle elementen van het menselijk systeem (verstand, lichaam en geest) zichtbaar en herkenbaar te maken voor jezelf en het dan aan te sturen. Dit concept beschouwd "vrijheid" als een van hoogste waarden in het leven, en dat zal dan ook terug te vinden in de verschillende onderwerpen in de verschillende blogs. De verschillende onderwerpen kunnen betrekking hebben op politiek, relaties, gebeurtenissen of ervaringen van mensen die hun verhalen hebben gedeeld.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

2 reacties op Verleidingen rechtvaardigen

 1. Lilian Hasselbaink zegt:

  Verzwakt zat ik jou verhaal te lezen.machteloos zie ik alles om me heen gebeuren.Ja ook ik zit met heelveel angst. Angst om dood te gaan en angst om te gaan vaccineren. Wat nu?Door deze zelfde angst komen andere kwalen bij kijken.hartklopping.💔💔💔💔💔tja.
  Waar zal dit eindigen?
  Afz lilian

  Like

 2. Bholanath Narain zegt:

  Bijzonder mooi artikel.Het is de harde realiteit. Wanneer de innerlijke houding bij mensen niet veranderd raken zij bevangen door hebzucht, begeerte, ego,jaloezie, haat etc. Deze innerlijke strijd kan overwonnen worden met de wapens zoals: eerlijkheid, rechtvaardigheid, verdraagzaamheid, liefde voor zichzelf en de medemens, tevredenheid, zelfrespect etc.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s