Onze liefde voor geweld

De liefde is voor de mens nog de meest mysterieuze energie die bestaat. Als we met moderne technologie moeten werken lukt het ons meestal heel makkelijk. Maar wanneer we met ons eigen technologisch systeem (ons innerlijk) moeten werken, lijkt het alsof we niet weten hoe daarmee om te gaan. Dit is aan de ene kant niet vreemd omdat we met een onzichtbaar deel in onszelf te maken hebben. En we hebben over het algemeen niet geleerd hoe ermee om te gaan.

En het gebrek aan kennis hierover heeft bepaalde gevolgen. Een van de gevolgen is dat men hun eigen waarde niet kent. En wanneer men hun eigen waarde niet kent, weet men niet hoe van zichzelf te houden. En wanneer die kennis ontbreekt kan er vanuit de duisternis heel wat gebeuren dat ongewenst is. Het maakt dat men liefde met geweld kan verwarren, waardoor men gewelddadig kan zijn en zich ook gewelddadig laat behandelen, denkende dat het onder liefde valt.

In veel liefdesrelaties is er sprake van dwangmatigheid, bedrog en liefdeloosheid en toch hoor je mensen dan vaak zeggen dat ze met de relatie doorgaan omdat ze van hun partner houden. Maar wanneer iemand anders jou slecht behandelt, geeft dat aan dat je jezelf slecht laat behandelen omdat je niet jouw grenzen aangeeft. En hoe zou je dat kunnen als je jouw eigen grenzen niet kent? Je behoort duidelijke grenzen in woord en daad kenbaar te maken zodat je de kwaliteit van het leven voor jezelf hoog houdt.

En dit betekent dan niet dat de ander zichzelf om jou moet veranderen. Beide partijen behoren bewust en uit vrije wil zichzelf en elkaar goed te behandelen. Maar jezelf goed behandelen komt op de eerste plaats. Omdat je dan weet wat je kan geven en waarmee je kan leven. Als dat niet goed zit, zal het met de andere niet goedkomen.

Vrijheid en waarheid zijn daarom heel erg belangrijk in relaties. Leef in vrijheid naar jouw waarheid met jezelf en elkaar en je zal dan bewust kunnen kiezen wie jouw vrienden zijn of wie jouw liefdespartner kan zijn. Maar leidt geen leven onder emotionele druk of onder een staat van moeten waarbij je stelselmatig ongelukkig bent en dan zegt dat dat liefde is. Liefde vult aan, stimuleert het positieve en wekt een opbouwend verlangen op. Probeer dus zo min mogelijk in weerstand met jezelf en anderen te leven. Luister naar jouw weerstand omdat het jou op dat moment aangeeft dat je niet de juiste richting in jouw leven aan het volgen bent. Je bent dus onbewust bezig jezelf en hoogstwaarschijnlijk ook anderen, geweld aan te doen.

Rumi Knoppel
Spiritwriter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: