Geestelijke aanvallen? Hierop kan je letten!

Velen van ons hebben wel tijden in onze levens waarbij we het niet meer zien zitten. We kunnen met verschillende type problemen te maken hebben.

Allereerst is het wel belangrijk om aan te geven dat niet alles perse een geestelijke achtergrond aanval hoef te zijn, hoewel bepaalde aanvallen vaak heel subtiel en onopgemerkt beginnen en zich dan uitbreiden na verloop van tijd.

background with two hands and a heart

Maar er zijn bepaalde kenmerken die veel erop kunnen aanduiden dat je te maken hebt met geestelijke aanvallen:

  1. Vermoeidheid: Wanneer je continu moe bent terwijl je wel hebt geslapen. Je slaapt maar terwijl je slaapt en daarna wakker wordt voel je je nog steeds moe.
  2. Prikkelbaarheid: wanneer je je heel snel aan kleine dingen kan ergeren en dus niet in staat bent de kleinste dingen te verdragen wil dat zeggen dat je innerlijk niet in de rust bent. Dit kan opgebouwd zijn door een reeks van gebeurtenissen maar wanneer je eenmaal de deur voor irritatie te vaak en te lang open laat, nodig je negatieve energie uit om te blijven. Het gevolg van deze onverdraagzaamheid kan leiden tot ruzie, slaaptekort, piekeren en een hoge mate van onrust. Deze emoties vormen een voedingsbodem voor negatieve energie en verdienen daarom jouw aandacht.
  3. Te vaak ruzie met vrijwel een ieder: Bob Marley zingt in een van zijn liedjes:”when you quarrel everyday, you are saying prayers to the devil I say”. Wanneer je elke dag ruzie maakt, aanbidt je de duivel”, en een van de synoniemen van de duivel is “achterstand. Je zal al gauw merken dat als je met een hoge regelmaat in conlict bent met jezelf en anderen dingen heel moeilijk goed gaan in jouw leven. dat is simpelwel om het feit dat positieve energie niet de kans krijgt om actief te kunnen werken.
  4. Geld verdienen: wanneer je heel veel moet doen voor heel erg weinig kan het twee dingen betekenen. Het leven test je om te zien of je het werkelijk wilt en indien je genoeg liefde voor hetgeen hebt, zal je het volhouden en je zal een doorbraak maken. Dat wil dus niet zeggen dat alles van een leien dakje zal gaan. Even goed verloopt alles ook moeiteloos. Maar wanneer de meest simpele dingen niet gaan, die ook nog heel veel irritatie en schade opleveren, is iets niet goed. Dat wil niet zeggen dat je het moet opgeven. Het betekent slechts dat je iets in jouw innerlijk in orde moet maken en waarschijnlijk moet je iets begrijpen. En omdat je het niet begrijpt wordt jou aandacht op deze manier getrokken. Wanneer het voor jou is weggelegd of niet zal je op een punt komen en weten dat dat het wel of niet voor jou is.
  5. Lichamelijke klachten: negativiteit komt in vele verschillende vormen voor en de kunst is om het te kunnen herkennen in elke vorm. Jouw geest beschermt en begeleidt jou. Dat wil zeggen dat je behoort te luisteren naar jouw geest. Hoe luister je? Door niet tegen jezelf in te gaan. Wanneer je dat wel doet, zal na een paar keer jouw geest de nare gevolgen voor jou niet meer opvangen maar doorgeven aan jouw lichaam. Lichamelijke klachten zoals rugpijn, hoofdpijn, jeuk, kunnen natuurlijk zijn ontstaan door een verkeerde beweging of verkeerde voeding, maar wannee rhet aanhoudt en ongeneeslijk lijkt zijn er dieperliggende oorzaken.

Deze kenmerken zijn beperkt en op een veel hoger niveau kunnen er dus meerdere kenmerken of tekenen zijn. Het uitgangspunt is echter altijd: lichte en zachte energie waarbij moeiteloosheid, vertrouwen en blijdschap de gezonde basis vormen. Elke vorm van zware en drukkende energie vermijden. Geef jouw positieve gedachten en emoties de kans om steeds sterker aanwezig te zijn, en geloof in de communicatie met- en de oplossing van de Bron des’ Levens. In rust en vertrouwen ligt jouw kracht. Wanneer je dan merkt dat zaken in jouw leven veel vlotter verlopen is er al ruimte ontstaan voor jouw krachtige, positieve energie.

Onthoud… hoe meer liefde, hoe meer vrijheid…

Rumi Knoppel
Spiritwriter

Advertentie

Eén reactie op “Geestelijke aanvallen? Hierop kan je letten!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: