Vergeving

Mensen vergeven voor het kwaad dat ze je hebben gedaan kan soms wel de moeilijkste opgave lijken in het leven.

Wat is vergeven precies? Het is niet meer boos zijn op de persoon die jou een bepaald kwaad heeft aangedaan. Het is dat je persoon die jou kwaad heeft gedaan niet meer kwalijk neemt.

Het feit dat we vaak niet vergeten kan zijn dat we dan wel bepaalde situaties in ons leven een volgend keer beter of slimmer aanpakken zodat we de ‘schade’ verminderen.

Het kan betekenen dat je minder of geen contact meer met deze persoon zal hebben. Het minder of geen contact meer hebben is geen probleem, zolang je van binnen ‘schoon’ bent. Dat wil zeggen dat je de persoon niet negatief bespreekt bij derden (ook niet in jezelf), geen narigheden wenst aan de persoon, dat je niet blij bent bent wanneer de persoon plotseling met heel wat tegenslagen te maken krijgt, en dat je geen wraakacties -of wraakgevoelens koestert.

Het vergeven van iemand en ook jezelf is belangrijk omdat het betekent dat je een vorm van negativiteit (in de vorm van boosheid of verdriet) vasthoudt. Jouw geest kan het een tijdje dragen maar als het te lang duurt of te veel wordt zal jouw geest het aan jouw lichaam afgeven en dan kan het zich gaan vertalen naar lichamelijke klachten, meestal ook chronische ziekten. Het kan ook zijn dat je geest niet meer kan werken of kan meewerken aan bepaalde doelen die je in jouw leven heb gesteld waardoor je merkt dat zaken stroef beginnen te lopen.

Men zegt of denkt dan vaak in Suriname dat ‘boze geesten’ aan het werk zijn, wat zo kan zijn, maar ze kunnen dan actief zijn omdat jouw negativiteit de deur is waardoor zij naar binnen kunnen om zodoende aktief te KUNNEN zijn in jouw leven. Ze staan dan sterker dan jouw geest en/of meerdere Engelen die jou begeleiden en beschermen. Met andere woorden, de mate van aanwezige negativiteit die jij bewust of onbewust vasthoudt bepaald de mate van vrijheidsbeweging en kracht van jouw geest en Engelen die aktief zijn in jouw leven, en daarmee dus de mate van succes en kracht die daarmee gepaard gaat.

Hoe zou je tegen iemand kunnen aankijken die jou kwaad doet of jou provoceert, zodat vergeving makkelijker gaat?

Neem aan dat het volgende een theorie is, en of het waar is, laten we in het midden. Als het maar tenminste jou geestelijk kan versterken is dat al voldoende:

Persoonlijke spirituele groei is mogelijk door een verzameling van geplande testen die de Maker of God voor jou heeft klaarliggen wanneer je op aarde komt. En waarom liggen deze testen klaar? Volgens het concept van Spiritisme komen mensen hier op aarde vanuit andere werelden die qua evolutie lager of hoger liggen. Vanuit de lager vibrerende werelden moeten de mensen die hier op aarde komen, bijleren zodat ze naar de hoger vibrerende wereld kunnen. Mensen die vanuit de hoger vibrerende werelden op aarde komen, hebben daar fouten begaan die niet mochten en moesten dan een stapje terug doen door hier op aarde hun gave te delen met anderen. Het kan ook zijn dat deze mensen van de hoger vibrerende werelden ervoor hebben gekozen om naar de aarde te komen om de mensen inspiriren met hun gave. In de tussentijd herinneren ze zich wat hun verbeterpunten zijn om zodoende weer te terug te kunnen naar de hoger vibrerende wereld.

Jouw taak is dus om deze test momenten te zien als een kans om spiritueel te groeien. De mensen en situaties die jou provoceren zijn dan de instrumenten van het leven die worden toegelaten om te kijken hoe jij zal reageren op hun daden. Je bent dus niet echt bezig met het kijken naar wat een ander jou aandoet of wat er met je gebeurt, maar je kijkt eerder naar waarom het gebeurd, hoe jij erop reageert en hoe je zelf ermee omgaat. Welke eigenschap of handeling van jou maakt dat het Leven of God deze pijnlijke ervaring toelaat? Wat behoor jij hieruit te leren zodat je geen negatieve karma creert voor jezelf? En hoe maak je dit binnen jouw vermogen goed?

Omgekeerd, is wat de persoon jou aandoet ook voor rekening van de persoon zelf, dat is dus ook tussen de persoon en het Leven of God.

Mochten mensen over het algemeen meer letten op hun eigen handelen dan op wat anderen hen aandoen, zou men vanzelfsprekend elkaar beter behandelen.

Er zijn nog heel wat belangrijke aanvullende aspecten om dit onderwerp heen, maar voor een uitgangspunt zal dit stuk hopelijk al een richting helpen geven.

Rumi Knoppel
Spiritwriter

imtransforms@gmail.com

Advertentie

Eén reactie op “Vergeving”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: