Restauranthouders ontevreden over nieuwe foambakjes

De nieuwe ‘bio-degradable’ foambakjes die verplicht gebruikt moeten worden door onder andere restauranthouders en cateraars wekt ontevredenheid op.

20200727_114406

Een restauranthouder vertelt dat de bakjes die milieuvriendelijk behoren te zijn, niet het gewenst afbraakproces ondergaan, zelf wanneer deze bakjes flink nat worden gemaakt. De categorie ‘A5’ zou ervoor moeten zorgen dat indien deze bakjes in het milieu na gebruik terechtkomen, ze een vrij snelle en verregaand afbraakproces ondergaan waardoor ze het milieu niet vervuilen. Maar echter wordt niet bemerkt dat dit afbraakproces plaatsvindt.

Een ander punt is dat, apart van het feit dat de kosten voor de aanschaf hoger liggen, deze nieuwe foambakjes heel onhandig zijn omdat ze het gewicht van het voedsel dat daarin gezet wordt, niet aankan. Men merkt dat deze bakjes het normaal voedselgewicht niet aankunnen omdat ze helemaal inzakken.

De restauranthouder vraagt zich af waarom men het zo juist nodig vond dat deze nieuwe type foambakjes plotseling wettelijk moesten worden gesteld.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: