Burgers met korte broek geweigerd bij CBB

Surinaamse burgers die voor burgerzaken bepaalde documenten, zoals uittreksels, moeten gaan halen worden geweigerd door CBB indien zij een korte broek aan hebben.

Bij navraag blijkt dat deze regel al reeds voor de verkiezingen  van mei 2020 gold. De huidige regering zit nog in een transitiefase dus de conclusie is dat men nog niet eraan toe is gekomen om deze regel nader te bekijken.

Het lijkt volgens sommige burgers in deze economische situatie geen prioriteit om de mensen die stukken komen halen bij CBB te weigeren op grond van hun kleding. De persoonlijke financiele situatie van de burgers zal nooit bij anderen bekend zijn en arme mensen zijn niet altijd in staat speciaal voor een bezoek aan CBB een lange broek te kopen of aan te trekken. Men vraagt zich af of de overheidsinstanties niet uiteindelijk in dienst staan van de burger en wle het recht hebben om deze eisen te stellen. De aanvullende vraag is ook op grond waarvan deze eis gesteld en of het wel toegstaan is om dit te eisen van de burgers.

Voor het videofragment klik hier.

 

Advertentie

Eén reactie op “Burgers met korte broek geweigerd bij CBB”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: