Vrijheid,de prijs van gezondheid.

 

a-master-chooses-a-slave-obeys

In september 2014 werd de Wet Nationale Basiszorgverzekering door De Nationale Assemblee aangenomen in Suriname.

De meest nobele reden hiervoor en uitspraak hiervan was of is dat een ieder verplicht verzekerd moet zijn van medische zorg. En dat men zelf voor deze verplichting behoort te betalen. Enkele kanttekeningen:

Als de staat in eerste instantie in het leven geroepen is om ervoor te zorgen dat het goed moet gaan met de individuen in de samenleving is het tegenstrjdig om:

  1. de mensen verplicht te laten betalen voor iets dat in hun eigen belang is, vooral wanneer er daartegenover geen garanties staan. Zie de artikelen hieronder.Geneesmiddelen medische klapper moeilijk te vinden Gilliana (8) in AZP overledenSZF-apotheek Moengo sluit definitiefKankerpatient Ranjeev Banda in Colombia overleden. Deze geven slechts enkele gevallen aan, wie weet wat ons nog meer te wachten staat.

2. In de Wet van 9 september 2014 houdende regels over de invoering van een basiszorgverzekering (Wet Nationale Basiszorgverzekering) artikel 18, zie link hieronder:

http://www.dna.sr/wetgeving/surinaamse-wetten/wetten-na-2005/wet-nationale-basiszorgverzekering/

staat dat men bij weigering van het voldoen aan deze ziektekosten plicht men (naast de boete varierend tussen srd 500,- en srd 100.000,-) ook nog een maand hechtenis riskeert. Dus… de staat zorgt ervoor dat het goed gaat met de mensen door hen een plicht te op te leggen voor hun eigen bestwil, waarbij het weigeren daarvan een gevangenisstraf en geld boete op staat.

images (6)

We betalen dus niet voor de zekerheid van zorg, maar we betalen voor onze recht op bewegingsvrijheid (zodat we niet in de gevangenis terechtkomen) en voor het voorkomen van een fiks bedrag dat willekeurig aan ons opgelegd kan worden, bij het niet voldoen aan deze plicht. Ons ziek zijn of ziek worden wordt tegen ons gebruikt. Het betalen van de premie is dus ervoor om te zorgen dat de staat niet gewelddadig naar ons zal optreden, want voor adequate zorg betalen we zeker niet. Dit is niet zorgen voor, dit is afpersen van….

Het is jammer dat velen geloven dat de staat er echt is om ervoor te zorgen dat alles goed moet gaan. Als dat zo zou zijn, zouden deze verplichtingen in eerste instantie niet eens bestaan. Het is onetisch dat gedegen, vredelievende, hardwerkende mensen die ruim, wel, nauwelijks of niet rondkomen ook nog bedreigd worden met gevangenisstraf in “hun eigen belang.”

We mogen niet vergeten dat de slavenhandel en alle daaraan verbonden mensenrechten schendingen legaal waren. De staat zorgde ervoor dat het wettelijk toegestaan was. Slaven werden gestraft als ze zelf zouden durven om te vragen over iets dat hun vooruitgang of vrijheid aanging. De slaven werden ook “in hun eigen belang” gestraft, omdat de slavenmeesters alleen wisten wat goed voor hun was.

Zolang de politieke kleuren kracht hebben, blijft de samenleving verdeeld. Het politiek systeem is een systeem dat  door middel van verdeeldheid zaaien, op basis van dwang fungeert en zal ook op die manier blijven functioneren omdat de trekkers van dit systeem geen ander middel van bestaan kennen, dan de middelen van druk, dwang, bedreiging en geweld. Wat de individuen in de samenleving zich ook in vergissen is de almacht van dit systeem. De groep in de samenleving is vele malen groter. Alle, geld en kennis komt vanuit de samenleving. Wij, de afgepersten, hebben alles al wat we nodig is voor vooruitgang. Alleen het besef van eenwording moet komen zodat we zelf kunnen organiseren met ons eigen geld en kennis.

De illusie van een almachtig centraal orgaan is het enig dat staat tussen ons en onze vredige samenwerking, opbouw en vooruitgang. Ontzie de staat, en zie elkaar en vooral jezelf.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: